Son Haberler

2. Elazığ Ulusal Tiyatro ve Turizm Festivali başlıyor

2. Elazığ Ulusal Tiyatro ve Turizm Festivali
Bu yıl düzenlenecek 2. Elazığ Ulusal Tiyatro ve Turizm Festivali, usta tiyatrocu Nejat Uygur onuruna yapılacak. 

Elazığlı tiyatro sanatçısı Ferhat Bibal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tiyatro ve sanatı yaygınlaştırmak, herhangi bir sanat dalıyla uğraşmayan bireyleri sanata ve sanatçıya karşı duyarlı hale getirmek, umudumuz olan gençlerimizin terör ve suça itilmelerini engelleyebilmek adına tiyatro ve sanata özendirerek sanat dalları ile ilgilenmelerini, çevre illerin tiyatro ve sanat grupları ile işbirliği yaparak illerimizin tiyatro ve sanat aracılığı ile tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak ve bu vesileyle ilimize gelen konuklarımıza kültürümüzü ve turizm açısından zengin olan güzelliklerimizi tanıtmak için hazırlanmış bir organizasyondur." dedi.

Hedeflerinden birinin de festivale katılacak olan amatör gençlere daha geniş imkanlar sağlamak, vizyona çıkarmak ve ülke geneline yansıtmak olduğunu vurgulayan Bibal, "Proje, terör anlamında stratejik bir konumda olan Elazığ’da kültürel ve sanatsal etkinliklerin yaygınlaşması, gençlerin sanatsal faaliyetlerle iç içe olması adına önemli rol oynamakla birlikte diğer doğu illerine de örnek ve öncülük edeceği düşüncesi ve kanaatindeyiz." şeklinde konuştu.

1–8 Kasım 2013 arasında devam edecek 2. Elazığ Ulusal Tiyatro ve Turizm Festivali'nde Nejat Uygur'a verilecek onur ödülünü Süha, Behzat ve Süheyl Uygur kardeşler alacak. Hayattayken heykeli dikilen tek tiyatro sanatçısı olan Nejat Uygur'un isminin, yine hayattayken Türkiye’de ilk defa bir tiyatro festivaline verilecek olması, 2. Elazığ Ulusal Tiyatro ve Turizm Festivali'nin anlam ve önemini bir kat daha arttırıyor. Aynı zamanda festivale katılacak tiyatro ekipleri, sanatçı, yönetmen ve oyunculara Nejat Uygur sanat ödülleri verilecek.

Yedi bölgeden katılacak tiyatro ekipleri, Uygur sanat ödüllerini alabilmek için yarışacak. Festival süresince Nejat Uygur ve ailesinin Türk tiyatrosuna katkıları, hayatı ve biyografisi, her oyundan önce slayt gösterileri, salon lobilerinde Uygur'un resim sergileri, konferans ve çeşitli etkinliklerle anlatılacak. Festivalde tiyatro oyunları, konserler, geziler ve diğer bütün etkinlikler ücretsiz olacak.

Kaynak: Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gündem Sanat ~ Kültür ve Sanat blogu Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.