Son Haberler

Genco Erkal; İnsanlık Suçunda Zaman Aşımı Olamaz!


Genco Erkal; 17 Şubat 2013, Pazar günü Trump Towers Tiyatro Salonu’nda “Sivas 93” belgeseli ile “İnsanlık Suçunda Zaman Aşımı Olamaz!” diyor.

Usta oyuncu; 17 Şubat 2013, Pazar günü saat 16:00’da Trump Towers Tiyatro Salonu’nda ise; “Sivas 93” için sahneye çıkacak. Katliamın 20. yılı nedeniyle güncellenerek hafızalardan silinmeyen katliamı tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren oyun, bellekleri tazelemeyi amaçlıyor. Yakın dönem siyasi tarihimizin en sarsıcı olaylarından biri olarak Sivas Madımak Oteli'nde yaşananları ve sonrasında mahkeme sürecini film görüntülüleri eşliğinde tiyatro seyircisiyle buluşturan “Sivas 93”; aydınların yaşadıklarına, yazdıkları kitaplara, söyleşilere ve Sivas Davası tutanaklarına dayanıyor.

Genco Erkal’ın yazıp yönettiği, ilk kez 2008 yılında sahnelenen ve 4 ödüle layık görülen belgesel oyun “Sivas 93”e, Fazıl Say’ın müzikleri tamamlayıcı oluyor. Giysi tasarımını Özlem Kaya’nın üstlendiği belgesel oyunda, Erkal’a sahnede Meral Çetinkaya, Yiğit Tuncay, Saliha Şirvan Akan, Cansu Fırıncı ve Cem Sürgit eşlik ediyor.

Bilgi için:  wwwdostlartiyatrosu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gündem Sanat ~ Kültür ve Sanat blogu Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.