Son Haberler

Mumyanın sırrı çözülemiyor

10 yaşındaki Alexander Kettler'ın büyükbabasının bodrumunda bulduğu mumyaya dair elde edilen her cevap yeni bir soru doğuruyor.

Mumya


10 yaşındaki Alexander Kettler'ın Ağustos ayı başında Almanya'daki büyükbabasının evinin bodrumunda oyun oynarken bulduğu mumya dünya çapında büyük ilgi uyandırmıştı. Eski tip bir lahidin içinde bulunan mumyanın kimliğine dair araştırmalar hala tüm hızla devam ediyor.

Almanya'nın yerel gazetelerinden Kreiszeitung'un haberine göre mumyanın CT taramasında iyi korunmuş insan kafatası, sol göz çukuruna saplanmış okun ucu ve elleri göğsüne çapraz konulmuş mumyanın hasarsız kemikleri görüldü. Haberin devamında Eski Mısır'a özgü mumya ölüm maskesinin de lahidin yakınındaki bir kutudan çıktığı söylendi. Mumyayı bulan Alexander'ın babası Lutz-Wolfgang Kettler, 12 yıl önce hayatını kaybeden kendi babasının 1950'li yıllarda Kuzey Afrika'ya yolculuk etmiş olduğunu, mumyayı tüyler ürpertici bir anı eşyası olarak eve getirmiş olabileceğini söyledi. Mumyanın sarılmasında kullanılan bandajların 20. yüzyıl teknikleriyle yapıldığı ve makine dokuması olduğu saptandı. Münih'teki Bogenhausen Hastanesi de mumya üzerinde yaptıkları inceleme sonucu kafatası ile birkaç kemiğin aynı insana ait olduğunu ama mumyanın büyük bir bölümünün birkaç insana ait kemiklerin bir araya getirilmesi ile oluştuğunu belirledi.

Olayın hala bir cinayet olup olmadığının belirlenmeye çalışıldığını açıklayan Almanya Polisi'nden Frank Bavendiek, "Öncelikle mumyanın kaç yaşında olduğunun belirlenmesini bekleyeceğiz. Eğer birkaç asırlık olduğu ortaya çıkarsa bu bir mumya kabul edildiği için araştırma sonlanacak" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gündem Sanat ~ Kültür ve Sanat blogu Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.