Son Haberler

Rus devlet balesi TİM show center'da

Avrupa’nın en iyi bale topluluğu "Rus Devlet Balesi", bale tarihinin unutulmaz eserlerinden bir kolajla TİM Show Center`da sanatseverlerle olacak.

Rus devlet balesi

Türkiye’ye ilk kez gelecek olan Rusya’nın önde gelen bale topluluklarından Rus Devlet Balesi, 22 - 24 Şubat 2013’te Türker İnanoğlu Maslak (TİM) Show Center'da Türk bale severlerle bir araya gelecek.

1981’de Irina Tichimirova tarafından "Moskova Balesi" adıyla kurulan "Rus Devlet Balesi", 1984’te dünya çapında bir bale dansçısı olan Rusya Devlet Sanatçısı Viacheslav Gordeev’in yönetime gelmesiyle 1989’dan itibaren "Rus Devlet Balesi" adıyla dünya turnelerine çıkmaya başladı. 1991’de “Avrupa’nın En iyi Bale Topluluğu” seçilerek, Almanya’da tek bir turne boyunca 100 binin üzerinde seyirci çektiği için “Altın Bilet” ödülüne layık görüldü. Grup bugüne kadar aralarında Fransa, Almanya, İngiltere, ABD, Meksika, İtalya, Çin, BAE, İsviçre, Mısır, İsveç, Danimarka, Japonya ve Avusturya’nın da bulunduğu birçok ülkede turneye çıktı.

Kolajın birinci perdesinde "Kuğu Gölü", "Harlequinade", "İspanyol Dansı", "Don Kişot", "Şehrazat ve Karabaş Tiyatrosu", ikinci perdesinde ise "Fındıkkıran", "The Lady and the Holigan", "Mariula", "Carmen", "Tango", "Don Kişot" ve "Kuğu Gölü" yer alacak.




Kolaj Gösteri Programı

1. Perde:
- Kuğu Gölü
- Harlequinade
- İspanyol Dansı
- Don Kişot
- Şehrazat
- Karabaş Tiyatrosu

2. Perde:
- Fındıkkıran
- The Lady and the Hooligan
- Mariula
- Carmen
- Tango
- Don Kişot
- Kuğu Gölü
- Final

22 Şubat Cuma günü, saat 21:00
23 Şubat Cumartesi günü, saat 15:00

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gündem Sanat ~ Kültür ve Sanat blogu Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.