Son Haberler

Müzede ki tablo tahrip edildi


Ressam Eugene Delacroix'un tarafından 1830'da yapılan ve Fransız devrimini anlatan ''Halka Önderlik eden Hürriyet'' isimli tablonun üzerne "ziyaretçi" tarafından grafiti yapılarak tahrip edildi.

AA'nın haberine göre Fransız devrimini anlatan ve ülkenin sembollerinden biri olan tarihi tabloya, sergilendiği Louvre müzesinin Lens kentindeki binasında 28 yaşındaki bir ziyaretçi kadın üzerine yazdığı yazıyla zarar verdi.
Müze görevlileri tarafından gözaltına alınan kadının, ünlü tablonun üzerine, 30 santimetre uzunluğunda ve 6 santimetre genişliğinde ''AE911'' harf ve rakamlarını çizdiği ortaya çıktı. Genç kadın olayın ardından gözaltına alındı.
Müze yetkilileri eserin kolayca temizlenebileceğini ve bir sanat restoratörünün incelemesine sunulacağını açıklaması yaptı.
Bu arada, tablonun üzerine yazılan "AE911" ifadesinin, ABD Kongresi'ne 11 Eylül saldırılarıyla ilgili etkili ve bağımsız bir soruşturma açması talebinde bulunan ve şu ana kadar bin 768 mimar ve mühendis ile yaklaşık 16 bin vatandaşın imza attığı kampanyayı yürüten grubun adıyla aynı olması Fransız basınında yoğun ilgi görüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gündem Sanat ~ Kültür ve Sanat blogu Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.