Son Haberler

11. Filmmor Kadın Filmleri Festivali başlıyor


Kadınların hikayelerini ve projelerine yer veren Filmmor festivali 1 ay boyunca 4 ilde izleyicilerle buluşacak.

11. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 15 Mart'ta İstanbul'da başlayacak ve 14 Nisan'da Bitlis'te son bulacak.

11.filmmor kadın filmleri festivali


Umudu ve gücünü kadınlardan alan, kadınlar tarafından kadınlar için yapılan, bu yıl hırpalanan-susturulan-görmezden gelinen tüm kadınlara ithaf edilen festival, 19 ülkeden kadınlar ve filmlerini ağırlayacak. 11. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali kapsamındaki toplu gösterimlerde Yeşim Ustaoğlu ve filmlerinde kadın erkek ilişkilerini mizahi bir dille yeniden yapılandıran Alman yönetmen Doris Dörrie de yer alacak.

Festival, tema bölümleri, toplu gösterimler, açılış, kapanış etkinlikleri, 5. Altın Bamya Ödülleri, söyleşiler ve atölyelerle, 15-23 Mart'ta İstanbul'da, 30-31 Mart'ta İzmir, 6-7 Nisan'da Sinop, 13-14 Nisan'da Bitlis'te izleyiciyle buluşacak.

Festivalde Neler Var:

"Kadınların Sineması" bölümünde dünyadan ve Türkiye’den, kadınların son yıllarda yaptığı her türden filmlerin derlemesi yer alıyor.

"Bedenimiz Bizimdir" bölümünde dünyanın dört bir yanından kadınların bedensel özgürlük temalı filmleri yer alıyor.

"Kendine Ait Bir Cüzdan" bölümünde kadınların cüzdanlarıyla da kendi ayakları üzerinde durma hikayelerinin derlendiği bir seçki yer alıyor.

"Cins-iyet-ler" bölümünde ise cinsiyet ve cinsel kimlik meselelerine dair filmlere yer alıyor.

"Women Make Movies" seçkisi Filmmor-Women Make Movies dayanışmasının ürünü, özel bir seçki olarak festivalde yer buluyor.

Mor Kamera Umut Veren Kadın Sinemacı Ödülü: 10 yıldır 'kadınların yarışmaya değil dayanışmaya, yan yana olmaya ihtiyacı var' diyerek yarışma yapmaktan imtina eden festivalde yarışma yerine bir dayanışma ödülü yer alıyor.

Festival Biletleri: www.ticketturk.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gündem Sanat ~ Kültür ve Sanat blogu Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.